Idag tog både jag och Alfred lite sovmorgon, åt frukost och hängde med moster Lia som var ledig från jobbet. När hon skulle middagsvila passade jag på att stoppa Alfred i vagnen, gå till affären och handla, gå förbi Anna och knarka Oscar-bebis och sen hem igen och fixa lunch. Jag är nog även inne på min 5:e maskin med tvätt idag och har två kvar. När Fredrik väl kom hem provade jag ett LCHF-recept av Anna på Matmuffins. Succé om ni frågar mig...
Jag gjorde mina med svarta oliver, soltorkade tomater, salami och oregano, men här är receptet:
Ingredienser:
Du behöver:
16 muffinsformar av folie (mazarinformar) eller silikon.
Alternativt en muffinsplåt av teflon.
Basrecept:
8 st Ägg
1 dl Grädde
1 dl Keso eller Kesella
1 dl Riven Ost, gärna smakrik
1 tsk Bakpulver
Salt och Peppar
Exempel på Fyllning:
Fetaost, Oliver, Soltorkade Tomater, Knaperstekt Bacon, Kryddig Korv, Svamp, Purjolök, Skinka, Färska Örter, Kryddor osv osv.
Matmuffinsen går att kombinera i det oändliga. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser! Så prova er fram med olika smaker =)
Gör så här
Förbered din fyllning, stek om det behövs, skiva, hacka osv. Blanda ihop äggen, grädden, keso/kesella, riven ost, bakpulver, salt och peppar. Blanda ner din fyllning och eventuell annan krydda om så önskas.
Häll upp i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i 25 minuter på 175°C.
PS. Kan tala om att muffinsplåten i teflon är totalförstörd, det bara går INTE att få den ren. Tips mottages tacksamt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar